Home
Terug
FILOSOFIE
KUNSTENAARS
GALLERY
SPONSORS
AGENDA
CONTACT

 

EXPOSITIE  AANZICHT/POINT OF VIEW 10 T/M 16 MEI 2010 (Synergetic Art002)

Van maandag 10 mei t/m zondag 16 mei j.l. werd de tweede Synergetic Art expositie:"Aanzicht/Point of View" gehouden.

Bruno Filho, Peter Janssen, Silvia Passos en Tessa Koopmanschap brachten tijdens deze week hun kunstdisciplines samen.

De expositie werd geopend door Fred Valkenburg in zijn hoedanigheid als kunstverzamelaar, en had de ABN-Amrobank N.V, Audax Holding B.V, Amvest Vastgoed B.V, het AFK(Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Job Consultancy als sponsors.

"Aanzicht/Point of View"refereert naar de wijze waarop wij als individuen de wereld om ons heen bekijken en interpreteren. Een ieder bekijkt het leven vanuit zijn eigen invalshoek en heeft daarom zijn eigen aanzicht of point of view op het leven. De deelnemende kunstenaars (zie ook "kunstenaars") gaven tijdens deze expo hun kijk op het leven, en met name op het geboren worden, en steeds weer herboren worden. Bij elke nieuwe fase in ons leven worden we immers opnieuw geboren! Tessa liet dit heel treffend zien met haar performance: "the rebirth of Tessa", waarbij zij de weg die het nog ongeboren kind door het geboortekanaal moet afleggen, demonstreerde. Dat de Egyptische Mythologie in dit proces van herboren worden een grote rol speelt in de kunstenaars hun leven, was duidelijk zichtbaar, voelbaar en hoorbaar tijdens de tentoonstelling: bijvoorbeeld Tessa en Silvia die samen een schilderij vervaardigden waarbij Pachamama(moeder Aarde die een belangrijke godin is voor de inheemse bevolking uit het Andes gebied) door twee Egyptische soldaten wordt begeleid, Bruno die zijn Beast een krokodillenkop gaf(de Egyptische god Sobek heeft een krokodillenkop) en Silvia die een serie oorbellen met Egyptische tekens vervaardigde.

De kunstzinnige kruisbestuiving was alom aanwezig! Met name tijdens het proces van samenwerken hebben de kunstenaars elkaar kunnen motiveren, inspireren, aanvullen en met elkaar kunnen kruisbestuiven.

De expositie werd door ca. 100 bezoekers bezocht. Dat deze bezoekers heel enthousiast waren over de kunst welke zij konden bewonderen, bleek uit de vele leuke reacties die de kunstenaars en de initiator na afloop ontvingen, en enige kunstaankopen welke op die dag gedaan zijn.

Synergetic Art mag terugkijken op een geslaagde expositie!

 

  Voor meer informatie mail info@synergeticart.nl