Home
Terug
FILOSOFIE
KUNSTENAARS
GALLERY
SPONSORS
AGENDA
CONTACT

 

EXPOSITIE 28 MAART 2009 (Synergetic Art000)

Synergetic Art presenteerde op zaterdag 28 maart 2009 haar concept: één ruimte, x-maanden,x- kunstenaars, één expositie van gezamenlijk werk.

Synergetic Art 000 werd geopend door Dennis Straat,wethouder Kunst & Cultuur van het stadsdeel Zeeburg in Amsterdam. De expositie werd mogelijk gemaakt door twee sponsors,de ABN-Amrobank en The Kassiopeia Quintet.Bij deze pilot van Synergetic Art werkten de kunstenaars slechts enkele weken samen, toch was de kunstzinnige kruisbestuiving niet mis. In Synergetic Art 000 brachten Dick van Egmond, Peter Janssen,Rob van Wijngaarden en Silvia Passos hun individuele kunstdisciplines samen. Silvia maakte een ring in het 5x5 stramien van Peter en bracht daar een nieuwe dimensie in aan door de 25 vlakken niet gelijkvormig te maken. Dick en Rob schilderden samen aan één doek. Rob schilderde de sieraden van Silvia op zijn model.Dick bracht de vier kunstenaars en de initiator van Synergetic Art, Rachel Getrouw, samen door de portretten van de kunstenaars te schilderen in een ring van Silvia, pronkend aan de vinger van Rachel. Peter raakte geïnspireerd door Robs vagina schilderijen met als resultaat een eigen tekening over hetzelfde onderwerp.

Dennis Straat liet zien dat hij werkelijk betrokken is bij het concept van Synergetic Art door in de openingshandeling van de expositie een kwast en palet ter hand te nemen. Hij schilderde het openingsdoek, en werd zo de vijfde deelnemende kunstenaar aan deze expositie.

De opening werd bijgewoond door circa 100 bezoekers. De bezoekers waren een mengeling van kunstenaars en kunstliefhebbers. De kunstenaars waren enthousiast over het concept achter Synergetic Art: er waren verscheidene aanmeldingen voor een volgende ronde. De kunstliefhebbers toonden hun waardering door werk van alle vier de deelnemende kunstenaars aan te kopen, niet gek voor een expositie die slechts twee uur duurde. Ook de twee kunstenaars die niet eerder hadden geëxposeerd verkochten hun werk, de keuze voor deze vier kunstenaars bleek dus een goede te zijn.

  Voor meer informatie mail info@synergeticart.nl